...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

27 Ekim 2009 Salı

BASIN AÇIKLAMASI

Çok yazıldı, çok söylendi. Ülkemiz üzerinde toplum mühendisliği uygulanıyor, vatanımızı ve milletimizi ayakta tutan değerler çürütülüyor, teknik terimi ile asimetrik savaşla karşı karşıyayız diye.
Ulusumuz ise akıl tutulması içinde. Arkada hangi karanlık güçlerin bulunduğu az çok belli olan psikolojik savaşın şaşkınlığını yaşıyoruz. Hele son olaylar hepimizi hop oturtuyor, hop kaldırıyor.
Şırnak’ta, Silopi’de, Hakkari’de, Cizre’de, Van’da, Ağrı’da, Tunceli’de vs… vs… de bayrağımızı koruyanlar, bu uğurda gazi olanlar, gözlerinin önünde arkadaşlarının, Mehmetçiklerin şehit olmasını gören kahramanlar uydurma bir dava ile Silivri’de eza çekerken; bayrağımızı indirmek isteyenler, vatanımızı bölmek isteyenler kendi topraklarımızda milli kahraman gibi karşılanıyor. İnanılır gibi değil.
Bu yaşıma geldim bu kadar incinmemiş, bu kadar onurumuz kırılmamıştı. Yaşananları şaşkınlıkla, tiksintiyle, nefretle karşılıyorum.
Her demecimde söylemişimdir. Devlet adamları tarih bilincinden yoksun olmayacak diye. Oysa Osmanlı’nın çöküşü daha dündü. Emperyalizmin oyunlarını artık dağdaki çoban biliyor.
Kendi halkından destek almayan, kendi halkı ve kendi ordusuna güvenmeyen, hatta ordusunun karalanmasına, küçük düşürülmesine seyirci kalan, dış güçlerin desteğine yaslanarak ülkeyi yöneteceğini sananlar, kendileri ile birlikte ülkeyi içinden çıkılmaz durumlara düşürülebilirler.
Yüce Atatürk söylevinde “Kendi siyasi emellerini müstevlilelerin siyasi emelleri ile tevhid edenler” e dikkat çektikten sonra “Hangi millet vardır ki yabancıların öğütleri ile ayakta kalabilsin” demiştir.
Ülkemiz devletimiz, milli birliğimiz içten ve dıştan kuşatma altında olup “ Milletimizi gene milletin azim ve iradesi kurtaracaktır.”
Melih ÇINAR
ADD Bandirma Şube Başkanı

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK