...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

28 Ağustos 2008 Perşembe

30 AĞUSTOS-BÜYÜK UTKU

30 Agustos 2008 Zafer Bayramının 86. yılını kutlarken memleketimden insan manzaraları.
Yurdumuzu hayasızca işgale kalkan Yunan ordusu genç yaşlı demeden insanlarımızı öldürüp, çocuklarımızı süngüleyip, kadınlarımızın ırzına geçip köylerimizi kentlerimizi yakıp yıkmıştı. Bütün bunlara rağmen. 30 Ağustos 1922’de bozguna uğrayıp komutanları Trikopis esir alınınca Yüce Atatürk ona esir değil misafir muamelesi yapılmasını istemiş, onurunun kırılmamasını öğütlemişti.
Yıl 2008 günlerden 30 Ağustos, Büyük Zafer’in 86.yılı…
Yunan’ı Ege’den, İngiliz’i İstanbul ve boğazlardan, İtalyan’ı Akdeniz, Fransız’ı Güney Anadolu’dan kovup, emperyalizme en büyük darbeyi vuran Türk Ordusu’nun günümüzde görev yapmış ve emekliye ayrılmış iki şerefli orgenerali Atatürk’e ve onun görüşlerine sahip oldukları için tutuklu bulunuyorlar. Tek güvencemiz ise adaletine güvendiğimiz yargı.
Yıl 2008 Büyük Zafer’in 86. yılı…
İnönü’lerin, Tevfik Rüştü Aras’ların, İhsan Sabri Çağlayangil, Hasan Esat Işık, Turan Güneş’lerin mevkiinde oturan kişi ülkesini dış ülkelere şikayet ediyor, Cumhuriyetimizi temsil eden Anıtkabir ziyaretini teferruat sayıyor.
Yıl 2008 Büyük Zafer’in 86. yılı…
Üniversite bilim demektir.
Batı aydınlanmayı üniversite ile sağlarken Osmanlı medrese ile batmıştı. Atatürk’ün kurduğu aklı ve bilimi rehber alan ve ülkeye aydınlık saçan çağdaş üniversite yerine YÖK marifeti ile tekrar medrese anlayışı getirilmek isteniyor.
Yıl 2008 Büyük Zafer’in 86. yılı…
Bir zamanlar Kuvvay-ı Milli karşıtlığı ile özdeşleşen Ali Kemal vardı. Zavallı kalksa bu günleri görse. Yazılı ve görsel medyaya yerleşmiş Cumhuriyet ve Atatürk karşıtı 28 Soros çocuğu her gün 70 milyon insanımızın beynini kirletmek için bütün soysuzlukları ile boy gösteriyor.
Yıl 2008 Büyük Zafer’in 86. yılı…
Büyük Zafer Lozan’ın ve Cumhuriyet’in yolunu açmıştı. İngiliz başbakanının Türkleri geldikleri yere sürünüz demesine ve Marmara, Ege, Akdeniz, Güney Anadolu, Karadeniz’in işgal edilmiş olmasına ve Türk’lere İç Anadolu’da bir karış yer bırakılmasına, zaferle birlikte tekrar Misak-ı Milli sınırlarına kadar genişlemesine rağmen bazı utanmazlarca Lozan küçülmedir deniyor.
Yıl 2008 Büyük Zafer’in 86. yılı…
Kendisine anayasa taslağı hazırlama görevi verilen anlı şanlı Prof. Türk milleti diye bir millet yoktur. Atatürk yapay bir millet yaratmıştır diyor.
2008 Büyük Zafer’in 86. yılı…
…………………………………………………………………………………………
2008 Büyük Zafer’in 86. yılı…
…………………………………………………………………………………………
Ve yıl 2008 30 Ağustos Büyük Zafer’imiz kutlu olsun.

ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK