...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

18 Mayıs 2006 Perşembe

DANIŞTAYA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ_2006

Verdiği türban kararı nedeni ile saldırıya uğrayan Danıştay İkinci Dairesi yargıçlarına geçmiş olsun dileklerimizi sunarken, bu hareketi lâik Cumhuriyete karşı yapılmış kabul edip şiddetle kınıyoruz.
Bağnazlığı ve cüreti görüyormusunuz?
Cumhuriyeti kuranlar niçin LÂİK’lik demişlerdir?
Niçin dini siyasi istismar konusu yapmayın demişlerdir?
Bunca din aliminin konu hakkındaki açıklamalarına rağmen 21. yüzyılda insanlarımızı ortaçağ karanlığına atmak isteyen kendi amaçları doğrultusunda dini kullanmak isteyenler türbanı gündemde tutarak Cumhuriyete karşı en büyük ihaneti yapıyorlar.
Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yerimizi alabilmek için başlatılan AYDINLANMA TASARIMI, elli yıldan bu yana gelip geçen sağ iktidarların uyguladığı karşı devrim süreci ile devletimizi ve halkımızı devamlı karanlığa çekmeye çalışmış, tarikatların yetiştirdiği kadrolar, oluşturduğu cemaatler, yazılı-görsel basın yetmiyormuş gibi buna birde Amerikan menfaatleri için ILIMLI İSLAM proje ve yaptırımı eklenmiştir.
Yüce Atatürk “Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.” demişti.
Gelde gör ATAM…
TÜRKİYE Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olduğu gibi, bunlara zemin hazırlayanlar açıktan gizliden senin makamına gelmek için yarışıyorlar. Yetiştirdikleri de Danıştay’a silahlı saldırıda bulunuyor.

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK