...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

8 Mart 2009 Pazar

8. GENEL KURUL SONUÇLARIMIZ



Dernegimizin 8. Olağan Genel Kurulu 8 Mart 2009 günü dernek lokalimizde yapıldı. Yeni dönemde çalışacak Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu Asıl ve Yedek Üyeleri ile Genel Merkez Genel Kurulu Temsilcileri ve İl temsilcimiz belirlenmiş oldu.

YÖNETİM KURULU(ASIL)
Melih Çınar, Meral Dündar, Önder Çeki, Nilay Oygur, Hülya Denizcioğlu, Hüsnü Atay, Nermin Güngördü, Necmettin Tuncay, Leyla Çetin

YÖNETİM KURULU (YEDEK)
Hayri Turna, Mücella Uydan, Melek Özpolat, Hatice Avcı, H.Vefa Bora, Hülagü Türkoğlu, İsmet Arıkan, Yüksel Karacan, Salih Avcı

DENETLEME KURULU(ASIL)
Nermin Bora, Onur Yüce, Muzaffer Çalışır

DENETLEME KURULU(YEDEK)
Salih Yaldız, İzzet Çalışır, Kenan Güler

DİSİPLİN KURULU(ASIL)
Burhan Özkoyuncu, Remziye Virlan, Jale Bal

DİSİPLİN KURULU(YEDEK)
Zeynep Yeşiltaş, Yusuf Söztürkü, Füsun Tuncel

GENEL KURUL TEMSİLCİLERİ
Cihangir Dündar, Yalçın Cömert, Namık Havutça, Ramazan Şenol, Dinçer Kaşıkçı, Necmi Kabakçı

BÖLGE TEMSİLCİSİ
İsmail Köksal

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK