...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

2 Temmuz 2007 Pazartesi

TARİHİMİZİN KARA LEKESİ SİVAS KATLİAMI_2007

Bundan ondört yıl önce "CUMHURİYETİ SİVAS'TA KURDUK, SİVAS'TA YIKACAĞIZ" sloganı ile hareket eden kara yobaz sürüsü otuzyedi aydınımızı yakarak öldürdü.
Bu CUHURİYETE karşı bir kalkışma hareketi idi. Atamızın açtığı AYDINLANMA YOLU'nu bir türlü hazmedemeyenler., ulusumuzu ve devletimizi ortaçağ karanlığına çekmek isteyenler, ışıktan, aydınlıktan korkan yarasa sürüleri düşünce özgürlüğünü sadece kendileri gibi düşünenler için savunanlar yakın tarihimize bu kara lekeyi sürdüler.
Devletimizin temel özelliği olan LÂİKLİĞİ özümseyemeyen, kavrayamayan, erkini halkın cehaleti üzerine kuranlar, Atatürk Devrimi ile çağdaş bir kimlik kazanan Cumhuriyetimize daima karşı gelmişlerdir. Onlara siyasi ikballeri için taviz veren basiretsiz politikacılar çanak tutmuşlardır.
Unutulmasın ki güneş her sabah yeniden doğar. CUMHURİYETİN AYDINLIĞINI kimse karartamayacaktır. Kara bulutlara rağmen her günün aydınlandığı gibi.

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK