...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

7 Şubat 2009 Cumartesi

Çarşaf Açılımı Üzerine

Demokrasiler her türlü görüşe ve düşünceye açıktır. Herkes düşüncesini demokrasi çerçevesinde uygular. Bu düşünceler içerisinde en önemli olanı bana göre samimiyettir. Bir siyasi parti dinci bir düşünce içerisindeyse, samimi olarak düşüncesini o sistem üzerine kurar. CHP Atatürk tarafından kurulmuştur ve devleti kuran partidir. CHP'nin temel prensipleri aydınlanma, laiklik ve altı ilkedir. Bugünkü CHP'liler samimilerse bütün politikaların bu altı ilke üzerine kurmalıdırlar. Siyasetteki en çirkin şey demagoji ve iki yüzlülüktür. Ben sosyal demokrat parti olarak kendini tanıtan CHP'nin çarşaf gibi Kur'an kursu gibi açılımlar yapmasını hoş görmüyorum. Sosyal demokrat bir partiyi besleyen ana kaynaklar sivil toplum örgütleri ve demokratik düşüncedir. Bundan kesinlikle taviz verilmemesi gerekiyor. Çarşaf ve Kur'an kursu açılımlarını hiçbir şekilde hoş karşılamadım. Zaten ülkede çarşafı isteyen bir siyasi anlayış var. Eğer gerçekten samimiyse bırakın bu işi onlar yapsın. Dinin siyasete alet edilmemesi gerekliliği üzerine kurulmuş olan bir siyasi parti eğer dini siyasete alet ediyorsa çok çirkin bir davranış sergiler. Ben CHP'nin bu tutumunu yadırgadım.
Meih Çınar
ADD Bandırma Şube Başkanı

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK