...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

9 Kasım 2008 Pazar

ADD G.MARMARA ŞUBELERİ BÖLGE TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİSİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Güney Marmara Şubeleri Bölge Toplantısı 09 Kasım 2008 tarihinde, Kuvay-ı Milliyenin başkenti Balıkesir 'de yapılmış ve aşağıda ki "Toplantı Sonuç Bildirgesi" nin kamuoyuna duyurulması oybirliğiyle kararlaştırılmıştır.

Yirminci yüzyılın başında emperyalistleri ülkemizden kovarak kurduğumuz ulus devletimiz, günümüzde emperyalist güçlerin tekrar hedefindedir. Bu bağlamda Büyük Ortadoğu Projesi ile, ülke bütünlüğüne yönelik saldırılar giderek artmıştır. Bu saldırıların Türkiye Cumhuriyetini sömürgeleştirme sürecine sürüklediği açıktır. Küresel kriz bahane edilerek sürdürülen küresel yağma bu hedefe hizmet etmektedir. Cumhuriyetimizin kazanımları birer birer, sinsice yok edilerek laik demokratik sosyal hukuk devleti ABD patentli "Ilımlı İslam" devletine, vatandaşlık kulluğa, hak ve özgürlükler biat kültürüne dönüştürülürken Ulu önderin gençliğe hitabesindeki dikkat çektiği hususlar adeta günümüzde yaşanmaktadır. Ulus devletimizi parçalanmış gösteren haritalar LOZAN’ın yerine SEVR’in geçtiği düşüncesini yaymakta, Montreaux(Montrö) boğazlar sözleşmesi yok sayılarak bu topraklar üzerindeki egemenliğimiz tartışmaya açılmaktadır. Bütün bu olaylar gelişirken siyasal iktidar çıkardığı yasalarla, Çok Uluslu Şirketlerin ülkemizin yer altı ve yer üstü kaynaklarının yağmalanmasının önü açmaktadır.

Milletin bir kısım vekilleri, ettikleri yemini unutup vatan topraklarını satılır, ulusun zenginlikleri yağmalanırken, ulusumuzun kendilerine verdiği asli görevlerini bir kenara bırakarak, devlet kurumları ile kavgaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini dönüştürmenin, devletin kuruluş felsefesini değiştirmenin yollarını açmaktadırlar. Bu tabloyu ulusumuz büyük bir sabırla izlemekte, gelişmelerden kaygı duymakta ve hesap soracağı günü beklemektedir.

"Ergenekon" hukuk dışılığını, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak kabul etmemiz söz konusu değildir. Başta Genel Başkanımız olmak üzere ilerici demokrat aydınlarımıza atılmak istenen bu pisliğin gerçek nedenlerini bilmekteyiz. Bizler Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak bu hukuk dışlığın tarafı olanlardan, tarih önünde, millet huzurunda er ve geç hesap sormaya azimliyiz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl yürürlüğe koyduğu, Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği’nde, özel eğitim kurumlarında “Atatürk Köşesi” oluşturulması zorunluluğunu kaldıran düzenlemenin yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştur.

Bu sonuç Atatürk karşıtlarının çıkardıkları yasa, yönetmelik ve yönergelerle, yaptıkları ve yapacakları filmlerle Atatürk'ü aziz milletimizin gönlünden atamayacaklarının somut bir kanıtıdır. Derneğimiz bu konularda taraftır. Taraf olmaya da devam edecektir.

Ülkemizin sorunlarının çözümü, devletimizin kuruluş ideolojisi ve bir uygarlık tasarımı olan Kemalizm'de yani akıl ve bilimi rehber alan ulus-devlet anlayışında olduğu unutulmamalıdır. Atasına ihanet edenlerin be bir daha kurtuluşu olamayacağı ortadadır.

Ulusumuzla birlik beraberlik içinde Balıkesirli kırk bir bayrak adam ,Tıbbiyeli Hikmetler, Mustafa Kemaller olarak kimsesizlerin kimsesi olan cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bu duygular ve özlemler içinde Ulu önderimizi ebedi Başkomutanımızı aramızdan ayrılışının 70. yılında saygı ile anıyoruz. Ona bağlılığımızı ve saygımızı bir kere daha haykırıyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Atatürkçü Düşünce Derneği Güney Marmara İl ve İlçe Örgütleri

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK