...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

10 Kasım 2008 Pazartesi

10 KASIM'DA ATATÜRK ve MUSTAFA!... ÜZERİNE

"Bugün milenyumun hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çünkü O, yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir"
Bil Clinton

"O’nu sizler layıkıyla takdir edemezsiniz.
O, yüce bir dağa benzer. Eteğinde yaşayanlar bu yüceliği fark edemezler. Bu dağın azametini kavrayabilmek için, O'na çok uzaklardan bakmak gerekir "
Claude Ferrere

"Atatürk sağ olsaydı, dünyanın görüntüsü bu günden çok başka olurdu. Keşke sağ olsaydı da, biz o büyük adamın izinden gidebilseydik"
Winston Churchill

"Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkan kalmamış olmasıdır"
Franklin D.Roosewelt

"Askerlik dehası ile insanlık idealini O’nun kadar nefesinde birleştirmiş bir adam tanımıyorum. Şu anda hiçbirinizi değil, büyük istidadı ile Mustafa Kemal’i görmek için neler vermezdim"
General Douglas Mc Arthur

"Kahramanlıklarını göz önüne aldığımda, özetle diyebilirim ki, tarihte ülkesi için, Mustafa Kemal Atatürk’ten daha büyük işler başarmış hiç kimse yoktur"
Torquin Olivier

"Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalardan mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır"
Adolf Hitler

"Atatürk, yalnızca tüm zamanların en iyi komutanlarından biri değil, aynı zamanda siyaset kuramının büyük filozoflarından biridir"
Jorge Blanco Villatta

"Atatürk, tarihin Türk ulusuna ve insanlığa bir armağanıdır"
Klaus Liebe

"Atatürk, bütün insanlık için gerçek bir onur simgesidir"
UNESCO

Can Dündarlar, liboşlar, şeriat özlemcileri, etnik bölücüler:
-Atatürk ateisttir…
-Atatürk acımasız bir diktatördür…
-Atatürk yalnızdır…
-Atatürk korkaktır…
vs… vs… vs…

Emekli büyükelçi ve eski devlet bakanı Kamuran İnan:
-Hiçbir ülke bünyesinde Türkiye’deki kadar vatan haini barındırmaz.

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK