...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

19 Mart 2010 Cuma

ELAZIĞ'LI DEPREMZEDELERE TEMEL İHTİYAÇ MALZEMELRİ GÖNDERİLDİ


Derneğimiz Bandırma Şubesi Elazığ deprem bölgesine on adedi çuval olmak üzere otuzaltı koli yardım malzemesi gönderdi.
Tasada ve kıvançta birlikte olmanın verdiği anlayışla hareket eden ADD Bandırma Şubesi 1999 yılındaki büyük depremde Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyelerinin barınması için on baraka kurmuştu.
Tekel işçilerinin direnişine katkıda bulunmak üzere gene gıda, ilaç ve hijyenik malzemeler göndermişti.
Elazığ’a gönderilen takribi yedi yüz kilogram malzemenin yerine ulaştığını büyük bir sevinç içinde öğrendik.
Halkımızla her zaman dayanışma içinde olmanın bilinci içinde görevimize devam ediyoruz.
ADD BANDIRMA - HEDEF AYDINLANMA

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK