...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

10 Kasım 2007 Cumartesi

UĞUR MUMCU CADDESİ_2007

Sayın Halkımıza,6 Kasım 2007 Salı günlü meclis toplantısında Uğur Mumcu caddesinin MEHMETÇİK CADDESİ olarak değiştirilmesi AKP’ li oylarla kabul edilmiştir."MEHMETÇİK" kavramı Türk Ulusunun kalbinin en üst katmanında daima yerini bulmuştur.Hele hele bölücü PKK teröristlerinin kalleş saldırıları ile onlarca şehit verilmesi Ulusumuzu galeyana getirmiştir.Bu duygunun hoyratça ve popülist bir uygulama ile siyasi alana çekilmesi acı vericidir.ULUSAL-ÜNİTER-LAİK ve TAM BAĞIMSIZ Türkiye için Atatürkçü çizgide SİYASET-TİCARET-TARİKAT üçlemesi ve her türlü yolsuzlukla mücadele eden CUMHURİYET ŞEHİDİ Uğur Mumcu’nun adını silmek kimseye yakışmaz.Eğer MEHMETÇİĞE saygı ve sevgi duyuluyorsa PKK nın arkasındaki güçlerin adının verildiği NATO YOLUNUN Mehmetçik Caddesi olarak değiştirilmesi çok daha anlamlı olur.Eğer MEHMETÇİK kavramına gerçekten saygı duyuluyorsa trilyonlarca yatırım yapan belediye onun adına uygun bir yere anıt yaptırabilir.Bu yanlış karardan dönülmesinin bir erdem olacağını ve Mehmetçiğe yakışır bir çalışma içine girileceğini ümit ediyoruz.Melih ÇınarADD Bandırma Şube Başkanı

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK