...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

29 Kasım 2007 Perşembe

ORDA BİR KÖY VAR AMA ÇOK YAKINDA!_2007

ADD Bandırma Çalışkanlar Mahallesi ilköğretim okulundaydı.İnsan kendi gözündeki çöpü görmezmiş... Bandırmalılar olarak, Anadolu’nun en ücra köylerindeki harabe halindeki ilköğretim okullarında eğitim görmeye çaba harcayan minik yavrularımıza elimizdeki imkanlar ölçüsünde derman olmaya çalışıp, onlara yardımlar gönderirken, kendi burnumuzun dibindeki sefaleti yıllarca görmezden gelmişiz. Bandırma’nın bir mahallesi olan Çalışkanlar’daki ilköğretim okulu, birçok Anadolu köyündeki okuldan çok daha geri durumda. Fakat, bizler uzağa bakmaktan kendi yakınımızdaki harabeyi algılayamamışız. ADD Bandırma Şubesi bu eksikliği görüp, okulu bu geri kalmışlıktan, bu sefaletten kurtarmak için kolları sıvadı.Yukarıdaki bu öz eleştiri Bandırma’da yayın yapan Mar-Tv ve Yaşam gazetesinde şubemizin gençlik kolunun Çalışkanlar İlköğretim okulunda yaptığı çalışma sonucunda aynen yayınlanmıştır. (http://marmaratv.com.tr/haber_detay.php?haber_id=4867) Bandırma’nın kenar bir mahallesinde çok zor şartlar altında eğitim ve öğretimini sürdürmekte olan bu okulumuza Şubemiz gençlik kolu üyeleri giderek ihtiyaçlarını tespit etmiştir.Okulun müdür odasına yer döşemesi, büro masası, koltuk, beş adet sandalye, Atatürk Portresi ve perde alınmış Koridora Atatürk Köşesi yapılmış, oda ve koridor boyanarak bu malzemeler yerleştirilmiştir. 1,2,3 sınıfların bir arada okudukları ve sadece 19 öğrencinin bulunduğu sınıf ise temizliği yapılıp boyanmıştır.Tüm bu işleri yapan gençlik kolu üyeleri bunun bir başlangıç olduğunu daha yapacakları çok şeyleri olduğunu belirtmişlerdir.Geleceğin güvencesi olan gençlerimizin küçük kardeşleriyle el ele tutuşması bizleri oldukça sevindirmiştir.ADD Bandırma ŞubesiGençlik Kolu ADD Bandırma ŞubesiYönetim Kurulu

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK