...... Özgürlük ve Bağımsızlık Benim Karakterimdir. "M.Kemal Atatürk" ......

9 Ekim 2007 Salı

13 YAVRUMUZ ŞEHİT OLDU_2007

13 Yavrumuz gene şehit oldu.Yeter!...İsyan ediyoruz…Bu nasıl bir ülke, bu nasıl bir yönetim, bu nasıl bir halk.Başbakanın çocuğu Amerika’da yaşıyor. Torunu Amerikan vatandaşı olarak doğuyor. Vatandaş Ahmet efendinin, Ayşe bacının evladı kahpe bir saldırıda şehit oluyor.Olamaz. Bu kabul edilemez.Ülkemizi zayıf düşürmek, bölmek isteyen, müttefik görünüşlü alçakların, stratejik ortak denilen soysuzların etkisi altında daha ne kadar yönetileceğiz. Niçin Atatürk Cumhuriyetine yakışır onurlu bir politika değilde teslimiyetçi bir politika izleniyor?Silahlı kuvvetlerimiz aylardan beri sıcak takip diye feryat ediyor duyan yok. Duyan olmadığı gibi tam tersine sıcak takip yapılmayacak garantisi veren antlaşmalar imzalanıyor.Olamaz.Böyle bir şey kabul edilemez.Yüreğimiz 13 evladımızın şehit edilmesi ile yanıyor.Öte yandan Cumhuriyeti kuran parti özünden sapıp halktan kopuyor ve siyasi bezirganların elinde etkisiz hale geliyor.Bu zaaflardan faydalananlar ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarını, finans kurumlarını, yer altı-yerüstü kaynaklarını satarak sömürgeleşmenin yolunu açıyor.Türkiye Cumhuriyeti bu olamaz.Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet bu olamaz.Kurtuluş Savaşını kazanan bu halk olamaz.Tarih boyunca imparatorluklar kurmuş halkım ne oldu bize?Ne oldu bize?Bağımsızlığı ve onuru için yaşayan Yüce Halkım ne oldu bize?Kalk… Uyan… Kendine gel.Egemenliğimize kast eden iç ve dış düşmanlara hadlerini bildir. Sana bu yakışır.13 evladımızın anneleri, babaları, yakınları tüm şehitlerimizi anne-baba ve yakınları acınız acımızdır.Başınız sağ olsun. Melih ÇINAR ADD Bandırma Şube Başkanı

Hiç yorum yok:


ATATÜRK İLKELERİ

CUMHURİYETÇİLİK
Bugünkü hükümetimiz, devlet teşkilâtımız doğrudan doğruya milletin kendi kendine, kendiliğinden yaptığı bir devlet ve hükümet teşkilâtıdır ki, onun adı Cumhuriyet'tir. Artık hükümet ile millet arasında geçmişteki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millet ve millet hükümettir_(1925)

MİLLİYETÇİLİK
Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur_(1923)

HALKÇILIK
Halkçılık, toplum düzenini çalışmaya, hukuka dayandırmak isteyen bir toplum sistemidir_(1921)

LÂİKLİK
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz_(1926)

DEVLETÇİLİK
Devletçiliğin bizce anlamı şudur: Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsî faaliyetlerini esas tutmak; fakat büyük bir milletin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak, memleket ekonomisini devletin eline almak_(1936)

DEVRİMCİLİK
Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz inkılâpların, (devrimlerin) gayesi Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağdaş ve bütün anlam ve görüşleriyle uygar bir toplum haline ulaştırmaktır_(1925)

M.KEMÂL ATATÜRK